PARACLIS

Autodistrugerea

 

Autodisprețul, autodesconsiderarea, auto-înjosirea, automutilarea și autodistrugerea, gândurile rele, de moarte, de non sens și de sinucidere. Toate acestea sunt proiecții false ale minții noastre despre noi înșine, născute în noi din multiple cauze sau induse de alții și apoi hrănite de așteptările, de tulburările și de dorințele bune sau rele, împlinite sau neîmplinite ale noastre. Gândul născut din orice formă de neîmplinire este la fel ca o amprentă murdară pe care noi o punem pe noi înșine, apoi îi recunoaștem puterea și autoritatea sa în viața noastră și nu vrem să fie curățată, deoarece ne-am autoconvins că aceasta este realitatea crudă a vieții noastre și nu mai putem face nimic, totul e pierdut. Acestea generează trăiri profunde greu de schimbat care pun pe noi lanțuri grele, greu de rupt și greu de purtat. Ne învârtim într-o buclă logică în care toate au înțeles, dar nu mai putem ieși din ea. Trăim într-un cerc vicios închis din care nu putem ieși. În aceste grele contorsiuni ale minții noastre ne autoalimentăm cu o logică paralizantă, bolnavă, autodistrugătoare. Aceasta ne hrănește propria noastră durere, durere de nedescris în cuvinte. Ea macină toate cele dinlăuntru ale noastre și în cazurile extreme ea generează actul sinuciderii, aruncând în adâncurile dintre lumi și timpuri pe cel prins în cursa ei.

Iar dacă știi că ai fost atins de acestea

cere iertare pentru toate gândurile și pentru toate cuvintele de autodistrugere născute vreodată în tine sau în cei pe care îi moște-nești. Apoi începe un drum de rugăciune de 21 de zile, și în fiecare zi rostești rugăciunea Tatăl nostru de 40 de ori astfel:

   Tatăl nostru, … vezi la pagina 2,

cu această invocare:

        Iartă-mă, Doamne, și mă scoate din toată căderea și neîmplinirea mea.

      Că a Ta este împărăţia …,

apoi o dată Ps. 50 vezi la pagina 85

Și continui cu această:

 

Rugăciune

când pierdem valorile ființei noastre

În fața Ta, Atotputernice, Părinte, eu vin acuma după a mea putință și-Ți cer a Ta îndurare și mare îngăduință. Tu m-ai zidit cu multă măiestrie și m-ai păzit să rămân viu, dar risipite-s ale mele daruri pe care mi le-ai pus prin legea firii în mine și sunt secătuit și fără vlagă, acum. Nu vreau să mă învinovățesc mai mult, că grea îmi este clipa și amară-mi este cugetarea. Nu vreau să arunc vreo vină înspre cei ce m-au călăuzit pe acest drum, nici nu aș vrea să mă răzbun pe cei ce m-au împins în acest chin și în vâltoarea grea a vieții mele. Îți cer doar lumină și sens și ajutor să pot ieși din neagra noapte a minții mele și din amara-mi tulburare. Îți cer viață și întărire și Te invoc, Părinte, fii cu mine, că fără Tine mă topesc și mor! Ajută-mă, dă-mi gândul bun și rostul bun al vieții mele. Ajută-mă să pot ieși din neîmplinirea și din pustietatea crudă a singurătății mele. Te chem și Te invoc! Părinte! Ajută-mă! Și nu mă părăsi, că Tu ești Tatăl meu, Ziditorul și Împlinitorul Cel bun al vieții mele. Îți mulțumesc, și Te invoc, dezleagă-mă și scoate-mă acum cu a Ta putere din lanțul și din amarul vâltorilor grele care mă secătuiesc. Ajută-mă să mă ridic, să mă dezmeti-cesc și să mă întăresc și să mă regăsesc, așa cum sunt zidit de Tine în tot ce este bun, frumos și bine pe acest pământ. Îți mulțumesc! Amin. Amin. Amin.

Iar dacă vrei să te rogi pentru cel atins de aceste gânduri și fapte

de autodistrugere

 

cere în numele lui/ei iertare pentru toate gândurile și pentru toate cuvintele rele de autodistrugere născute vreodată în el/ea sau în cei pe care îi moștenește. Apoi din ziua din săptămână din care s-a născut, începe un drum de rugăciune de 21 de zile, și în fiecare zi rostești rugăciunea Tatăl nostru de 40 de ori astfel:

   Tatăl nostru, … vezi la pagina 2,

cu această invocare:

        Iartă-l/o, Doamne, pe (N) și îl/o scoate din toată căderea și neîmplinirea sa.

      Că a Ta este împărăţia …,

 

apoi o dată Ps. 50 vezi la pagina 89

Și continui cu această:

 

Rugăciune

În fața Ta, Atotputernice, Părinte, eu vin acuma după a mea putință și-Ți cer a Ta îndurare și mare îngăduință pentru mine și pentru (N). Tu ne-ai zidit cu multă măiestrie și ne-ai păzit până acum să fim și să rămânem vii. Te rog, apleacă-Te spre (N), că risipite-s ale sale daruri pe care i le-ai pus prin legea firii în el/ea și e secătuit/ă și fără vlagă și greu se adâncește în tulburarea sa. Nu îl/o lăsa să se învinovățească mai mult decât e vina sa, că grea îi este clipa și amară-i este soarta și toată cugetarea sa. Nu îl/o lăsa să arunce vina spre cei ce i-au fost călăuză pe acest drum, nici să clocească gând de ură și de răzbunare spre cei ce i-au adus în viață acest chin. Te rog revarsă peste (N) lumină și sens și ajutor să poată ieși din neagra noapte a minții sale și din amara-i tulburare. Îți cer viață și întărire pentru (N) și Te invoc, Părinte, fii cu el/ea, că fără Tine se stinge în amarul său cel greu. Ajută-l/o să nu piară, oprește-l/o să nu moară. Dă-i gândul bun și rostul bun al vieții sale. Ajută-l/o acum să poată ieși din neîmplinirea și din pustietatea crudă a singurătății sale. Te chem și Te invoc! Părinte! Ajută-l/o pe (N)! Și nu îl/o părăsi că Tu ești Tatăl său, Ziditorul și Împlinitorul Cel bun al vieții sale. Îți mulțumesc, și Te invoc, dezleagă-l/o și scoate-l/o acum cu a Ta putere din lanțurile și amarul vâltorii grele care îl/o secătuiește. Ajută-l/o să se ridice, să se dezmeticească și să se întărească și să se regăsească, așa cum este și a fost zidit/ă de Tine în tot ce este bun, frumos și bine pe acest pământ. Atinge-i firea cea strivită de tot ce el/ea a zămislit și a crescut ca formă, gând, închipuire, gest, reflex indus sau dobândit, sau faptă de autodispreț, de autodesconsiderare, de autoînjosire, de automutilare a ceea ce Tu ai zidit și ai așezat în (N), păzește-l/o de puterea minții și a autodistrugerii sale. Păzește-l/o de gândurile și de faptele sale de autoizolare și închidere în sine. Oprește-i gândurile cele rele, de moarte, de non sens și de sinucidere, stârpește-le izvorul și puterea lor în (N). Trimite-i îngeri tari și întăritori, puteri cerești de Tine bine rânduite să fie bine lucrătoare acum în viața sa. Te rog, Atotputernice, ajută-l/o cu puterea Ta. Nu îl/o lăsa, nu-l/o părăsi. Ești singura speranță și singurul lui/ei ajutor.

Îți mulțumesc! Doamne!

Amin. Amin. Amin.