PARACLIS

Furt sau o pagubă mare

Când ai o pagubă mare, un furt, o pierdere sau o nedreptățire, înainte de toate încearcă să te cercetezi pe tine însuși și să vezi dacă este cu putință să înțelegi de ce s-a întâmplat aceasta. Apoi cercetează-te și vezi dacă tu la rândul tău nu ai făcut așa fapte vreodată. Aduți aminte și vezi dacă ai furat sau ai nedreptățit cândva pe cineva. Dacă ai avut vreodată nedreptate în mâinile tale. Dacă ai răsplătit cu rău celor ce ți-au făcut rău. Dacă ai jefuit pe vrăjmaşii tăi fără temei. Dacă părinții sau strămoșii pe care îi moștenești în bine și în rău, au făcut așa ceva. Dacă din toate veniturile tale nu ai dat a zecea parte Domnului. Dacă ai urât sau urăști pe cineva și îi dorești răul chiar dușmanul tău fiind. Dacă alte rele și nedreptăți știi că ai săvârșit, atunci să nu citești această rugăciune înainte de a le îndrepta, căci asupra capului tău se va întoarce cu putere și asupra a ceea ce ai mai drag va veni tributul neplătit, luat acum de paguba ta. Căci Dumnezeu este drept, iar dreptatea Lui nu este ca și a oamenilor. Dumnezeu vede ceea ce omul nu vrea să vadă și nu înfrânge Legea firii. Cere iertare Domnului pentru toate nedreptățile și greșelile făcute, cerându-i milostivirea și ajutorul Său. Domnul care este milostiv și lesne iertător, Cel ce nu ține minte răul și nu vrea moartea celui ce a greșit ci mântuirea lui te va ajuta și însutit îți va întoarce cele păgubite și cele necesare ți le va trimite la timpul cel bine rânduit de El în viața ta.

Începe un drum de rugăciune din ziua din săptămână din care tu știi sau crezi că s-a petrecut paguba, miercuri și vineri ții post aspru cu apă, pâine și legume, zici zilnic de 50 de ori rugăciunea Tatăl nostru, vezi p. 2,

apoi Ps. 50 vezi la pagina 85, și

Rugăciune

când ai un furt sau o pagubă mare

Doamne, dă-mi a mea odihnă, și dă-mi pacea sufletului meu! Doamne, iartă-mă dacă am vină și fă să fie plătit tributul vieții mele cu paguba ce am avut, chiar dacă el ar fi venit din moșii și strămoșii mei, din ai mei părinți sau de oriunde ar fi venit din fapte sau din neamul meu. Iartă-ne, Doamne, și șterge ale noastre datorii și fă să se oprească tributul greu și plata cea tulburătoare a lor, să se oprească cu pa-guba aceasta și să nu treacă în a noastră sănătate sau pace sau înțelegere în casă sau în al nostru spor. Iar dacă paguba e pe nedrept și e făcută din omenească lăcomie și duh de nedreptate, Te rog, ajută-mă să o recuperez de la oricine a luat-o. Dă-i, Doamne, a mea tulburare, și a mea supărare și amar, și frică grea și neodihnă, în patul lui, în casa lui și în tot locul viețuirii sale până în ceasul îndreptării și al căinței sale, până în ceasul deșteptării și al întoarcerii înapoi a pagubei de el făcute în orice chip. Ajută-mă și fii cu mine, că numai Tu ești ajutorul meu și scoate-mă acum din această amară a mea suferință, că Tu ești Tatăl meu cel bun.

Amin. Amin. Amin.

 

Acestea le faci până când vezi că ai un răspuns la rugăciunea ta.

De câte ori poți du prescură la cel mai apropiat altar pentru a fi ajutat în rugăciunea și în cererea ta.

Cere și celor apropiați să se roage și să te pomenească înaintea Domnului.