PARACLIS

Îngerii Domnului

 

Rugăciune către îngerii Domnului

Înger, îngerașul meu care mi te-a dat Dumnezeu, totdeauna fii cu mine și mă învață să fac bine. Când sunt mic, tu fă-mă mare. Când sunt slab, tu fă-mă tare. În tot locul mă însoțește și de rele mă ferește. Fă, Doamne, îngerii Tăi, să fie păzitorii mei, și în zi și în noapte până în ceasul cel de moarte. Amin.

 

Rugăciune către arhanghelii Domnului

Sfinți Arhangheli luminați care pe Domnul ascultați, fie ca a Sa iubire să vă îndrume înspre mine. În toate să mă apărați, în bine mă ajutați, de ce-i rău mă curățați, din legături mă dezlegați, în sănătate mă întăriți, de necazuri mă păziți și în toate căile mă însoțiți, de rele să mă feriți. Amin. Amin. Amin.

 

Rugăciune către îngerii Domnului pentru un apropiat

Îngeri buni și luminați, cei care de Dumnezeu la (N) spre bună pază ați fost dați, totdeauna îl/o însoțiți și de rele îl/o feriți. Cele bune îl/o învățați și în bine îl/o îndrumați. Când e mic, îl/o faceți mare. Când e slab îl/o faceți tare. Sfinți Arhangheli luminați, voi pe Domnul ascultați, fie ca a Sa iubire să vă îndrume înspre (N). De ce-i rău îl/o curățați, din legături îl/o dezlegați, în sănătate îl/o întăriți, de necazuri îl/o păziți și în toate căile îl/o însoțiți, de la rele îl/o opriți. Fiți străjeri apărători și înțelepți sfătuitori. Binele să îl sporiți, răul să îl nimiciți și în fiecare clipă pe (N) să păziți, de necazuri să-l/o feriți.

Amin. Amin. Amin.